Gracia Ho-Asjoe

Ik had al eerder van Krav Maga gehoord maar het werd nog niet in Nederland gegeven. In 2002 heb ik van mijn Tae-Bo lerares een flyer gekregen, dat er sinds enkele maanden in Den Haag Krav Maga werd gegeven. Ik heb samen met mijn broertje een proefles gevolgd bij Franklyn Hartkamp en we hadden meteen het gevoel: “dit is het!” Ik was verkocht. Enkele maanden later gaf Eyal Yanilov zijn allereerste seminar en toen was ik verliefd. De rest is “geschiedenis”. Als een van de eerste vrouwelijke studentes heb ik jarenlang Krav Maga getraind bij Franklyn, voordat ik in 2007 deelnam aan de instructeursopleiding voor burgers. Eigenlijk met als doel meer vrouwen over de drempel te krijgen om Krav Maga te gaan trainen vanwege mijn geloof in het systeem. Ik zag toen al dat de vrouwen net zo snel weer vertrokken als dat ze binnenkwamen.

GREA
In 2009 hadden we wereldwijd slechts een handvol vrouwelijke instructeurs en in Nederland slechts 2. Toen ben ik GREA gestart met in eerste instantie als doel seminars en workshops te geven aan vrouwen.
Mijn liefde voor het systeem is alleen maar gegroeid in de afgelopen jaren. Door regelmatig cursussen in binnen- en buitenland te volgen ben ik me steeds door blijven ontwikkelen op het gebied van Krav Maga voor burgers, kinderen en specifiek voor vrouwen. Ik ga nog steeds regelmatig naar seminars/workshops om extra bij te scholen en ben elk jaar in Israel om zelf  weer even te trainen. GREA is dan ook een Krav Maga school voor iedereen, van jong tot oud, mannen, vrouwen en kinderen.

Expert(ise)
Als Expert level 2 ben ik niet alleen de hoogste vrouwelijke Krav Maga instructeur in Nederland maar binnen Europa. Daarnaast ben ik de allereerste vrouwelijke Krav Maga-Combat & Fighting instructeur wereldwijd.
Ik mag me een lid noemen van het Internationale Krav Maga Global Instructor Team, ben de Women Lead Netherlands en manage daarbij ook de Internationale tak van de KMG Women’s Division.

Ontwikkeling
Mijn ontwikkeling is sinds 2011 snel gegaan. Sinds die tijd organiseer ik elk jaar een gratis seminar rond de 25ste november, Internationale Dag- Stop Geweld Tegen Vrouwen. Sinds 2012 geef ik wereldwijd de Women Instructor Course aan collega instructeurs en sinds 2014 geef ik samen met mijn Engelse collega Sarah Brendlor ( KMG Women lead-UK) jaarlijks een women only kamp.
Ik geloof in de kracht van het samenwerken en elkaar versterken en dankzij mijn inzet en van velen met mij heb ik een groei mogen zien van 5-10% vrouwen in de les naar 30-35%.

Vanuit dat gedachtegoed zet ik tegenwoordig  al mijn kennis en kunde in voor GREA en KMG Women, Nationaal en Internationaal.

Kida! 🙂